Liga kadetek 27.-28.5.2023 – Plzeň

Další turnaj ligy kadetek jsme odehráli v Plzni. V prvním zápase nás čekal domácí tým Slávia Boars Plzeň a stejně jako na minulém turnaji to byl vyrovnaný boj.

V polovině zápasu jsme si ale vybrali slabší chvilku, soupeřky dvakrát přepálili naše hráčky v outfieldu a odskočili nám o 4 body. Tuto ztrátu už jsme v závěru dokázali jen snížit na konečných 7:9.

Ve druhém sobotním utkání jsme hráli proti týmu Sokol Hluboká. Soupeř přijel do Plzně v oslabené sestavě, nastoupil dokonce jen s 8 hráčkami, a tak byl tento zápas od začátku v naší režii. Postupně jsme navyšovali náskok a nakonec jsme zápas dovedli k vysokému vítězství 12:1.

Nedělní program startujeme proti Žralokům z Ledenic a je to další vyrovnaný souboj. Ještě v polovině utkání je to vyrovnané, ale ve druhé polovině už se nám nedaří bodovat a nakonec je z toho další těsná prohra 3:6.

Poslední zápas turnaje hrajeme proti týmu Amasoma Příbram. Příbram nás v minulém kole na svém domácím turnaji porazila v zápase o 3. místo a moc jsme chtěli tento výpadek odčinit. Tentokrát se ale žádné drama nekonalo a hlavně díky agresivní hře na pálce se spoustou ulejvek a krádeží met, vyhráváme bez větších komplikací 10:2.

Celková bilance v turnaji 2 výhry a 2 prohry nakonec znamená 3. místo z pěti účastníků. Zatím nám letos chybí v soutěži výhra s některým z vyrovnaných soupeřů. S Ledenicemi a s Plzní jsme v dosavadním průběhu soutěže sehráli 4 vyrovnaná utkání kde rozdíl skóre nabyl nikdy vyšší než 3 body. Bohužel to vždy skončilo naší prohrou. Tak doufáme, že už se to příště zlomí. Budeme potřebovat o trošku lepší formu, možná i ten kousek pověstného štěstí a pak to určitě vyjde.

Další turnaj hrají kadetky až na konci srpna v Trutnově.