Coachballová liga – 1. kolo Plzeň

Sváteční den patřil ve středu 1.5.2024 v areálu Slávia Boars Plzeň softballu. Hrálo se zde 1.kolo Coachballové ligy.

Vzhledem k malé vzdálenosti od Merklína dorazilo do Plzně velké množství fanoušků a tak jsme se mohli cítit jako na domácím hřišti.

V prvním zápase nastupujeme proti týmu Piranhas blue.  Soupeři se do nás pustili pořádně zostra a dlouhými odpaly do vnějšího pole si vytvořili náskok a vypadalo to na jasnou a pohodovou výhru pro tým z Berouna. Ale v předposlední směně se nám povedl skvělý tlak na pálce a šestibodovou šňůrou srovnáváme na 7:7. V poslední směně jsme dokonce sahali po vítězství, ale nadějnou situaci s obsazenou metou bez autu jsme bohužel nedokázali dotlačit k bodu. I tak byla remíza s budoucím finalistou turnaje příjemným překvapením.

Ve druhém zápase proti Miners Kladno jsme byli bez šancí na úspěch. Tým Miners složený z velmi šikovných kluků baseballistů nás předčil ve všech činnostech a zvítězil zaslouženě vysoko 18:3. Nutno dodat, že ostatní týmy nedopadli v zápasech s tímto silným soupeřem o nic lépe.

Vzhledem k naší remíze s Berounem rozhodovalo o druhém postupujícím do semifinále z naší základní skupiny skóre a to jsme měli bohužel o dva bodíky horší. Ve skupině tak nakonec obsazujeme poslední třetí nepostupové místo a suverénní Miners doprovodili do semifinále Piranhas Blue.

Na nás tedy zbylo jen utkání o 5.-6. místo proti druhému týmu z Berouna Piranhas white. Nevíme jestli to bylo vice únavou, nebo nervozitou, ale zatímco v prvním zápase jsme děti chválili za téměř bezchybnou hru v obraně, tady už jsme se několika chybiček nevyvarovali a tak jsme i svůj třetí zápas prohráli a na turnaji obsazujeme poslední 6. místo.

Nevadí, potrénujeme a už se těšíme, že v příštím kole, které se odehraje v sobotu 18.5.2024 na našem hřišti to bude lepší!!!