Kadetky – 2. kolo Radotín Praha

Druhé kolo ligy kadetek jsme odehráli v softballovém areálu Radotín Praha o víkendu 11.-12.5.2024.

Vzhledem k velkému množství omluvenek jsme se dostali na minimální počet 9 hráček, takže jsme trochu trnuli, zda nám nakonec do víkendu neodpadne někdo další. Nestalo se, takže jsme mohli vyrazit, i když bez jediného náhradníka, tak nezbylo než doufat, že se nám během turnaje nikdo nezraní.

V prvním zápase nastupujeme proti Boars Plzeň. S Plzní jsme na prvním turnaji dvakrát prohráli o jediný bod, takže touha o odvetě byla velká. To se potvrdilo hned v první směně, do které jsme nastoupili do útoku pořádně ostře a vedeme 6:0. Poté co Plzeň vystřídala nadhazovačku se hra vyrovnala, ale náskok už jsme si udrželi a mohli slavit první výhru v sezóně 9:3.

Ve druhém sobotním zápase nás čeká Miners Kladno. Kladno v soutěži ještě neprohrálo jediný zápas. Přesto na začátku držíme s favoritem krok, chvíli dokonce i těsné vedení 2:1, ale po druhé směně po sérii chyb se naše hra trochu rozsypala, a když nedokážeme odpovědět ani na pálce, tak nakonec prohráváme poměrně vysoko 3:13.

V neděli zahajujeme proti Storms Praha. Tedy další tým, se kterým jsme na prvním turnaji prohráli o jediný bodík a tak i tentokrát je na týmu vidět velké odhodlání tuto porážku našemu soupeři vrátit. Do první směny nastupujeme hodně podobně jako proti Plzni a sérií „ulejvek“ a „krádeží“ dostáváme soupeře pod tlak a je z toho vedení 4:1. V závěru Storms ještě snížili, ale vedení už jsme si dokázali pohlídat a k velké radosti celého týmu získáváme druhou výhru 6:4.

V posledním utkání proti Piranhas Beroun jsme trochu doufali, že bychom mohli vybojovat další výhru, ale od začátku taháme za kratší konec. A místo toho, aby se nám dařilo náskok soupeřek snižovat, tak ten naopak pomalu narůstá na konečných 2:8.

V posledním zápase už bylo vidět, že hráčkám docházely síly a z toho pak pramenila ztráta koncentrace a chyby, které zápas rozhodly. Na druhou stranu je nutno konstatovat, že jsme turnaj absolvovali s 9 hráčkami a tedy bez možnosti vystřídat a dát šanci někomu na odpočinek. Navíc jsme celý turnaj odehráli na 2 nadhazovačky. Takže z tohoto pohledu bilanci 2 výhry a 2 prohry, která navíc znamená 2. místo v turnaji bereme jako úspěch.

Další turnaj odehrajeme o víkendu 1.-2. 6. 2024 na Merklínském hřišti tak určitě přijďte fandit! Věříme, že doma se sejdeme v plné sestavě a naše hra bude zase o kousek lepší. V tabulce jsou za suverénním Kladnem ostatní týmy naskládané po 1 bodu, tak i když to může vypadat příliš sebevědomě, nezbývá nám nic jiného, než vyhlásit útok na 2. místo průběžné ligové tabulky.